Во продолжение следува листата со цени на нови мотоцикли кои се во продажба во Македонија.

Листата е во фаза на изработка, линкот до ценовниците се со црвена боја за 2020 година, за оние за кои немаме добиено информации линкот е со сива боја и цените се стари.

cenovnik na novi motocikli 2020

Кликнете на брендот за информации за увозникот и цени на новите модели:

Honda  |  Yamaha  |  BMW  |  Kawasaki  |  Ducati  |  Piaggio  |  Suzuki  |  Vespa  |  Gilera  |  Aprilia  |  Moto Guzzi 

Напомена: Цените се објавени во целост како што се добиени од овластените дистрибутери.

Цени за моделите на Yamaha за 2020 година.

Овластен увозник за Јамаха во Македонија е фирмата Мото Азуро.

Салонот на Мото Азуро се наоѓа во Скопје кај Католичка црква, веднаш зад АМСМ. Контакт телефон: 02 322 3399

Модел Цена
Hyper Naked 2020  
MT-10 DX ABS '20 € 17,700
MT-10 ABS '20 € 15,520
MT-10 ABS '20 Tour edition € 16,470
MT-09A SP '20 € 11,420
MT-09A '20 € 10,260
MT-07A '20 € 7,750
MT-320 ABS '20 € 6,480
MT-125 ABS '20 € 5,590
YS-125 '20 € 3,580
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Hyper Naked 2020  
MT-10 ABS '19 € 14,620
MT-10 ABS Tour edition '19 € 15,570
MT-09A '19 € 9,730
MT-125 ABS'19 € 5,400
   
Sport Tоuring 2020  
FJR1300AE '20 Ultimate € 22,140
FJR1300AE '20 € 21,460
FJR1300A '20 € 17,900
MT-09 TRACER GT '20 € 13,930
MT-09 TRACER '20 € 11,820
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Sport Touring  
LMW-NIKEN GT '19 € 15,450
LMW-NIKEN '19 € 14,200
FJR1300A '19 € 16,780
MT-09 TRACER '19 € 11,300
MT-07A TRACER '17 € 8,700
   
Sport Heritage 2020  
XVS950 SCR '20 € 11,100
XV950R '20 € 10,620
XSR900 '20 80 BLACK € 11,510
XSR900 '20 € 11,330
XSR700 Scrambler '20 Xtribute € 10,120
XSR700 '20 € 9,190
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Sport Heritage  
XV950 SCR '18 € 9,550
XSR900 '18 € 10,420
XSR700 Scrambleler '19 Xtribute € 9,650
   
Adventure 2020  
XTZ1200E '20 € 16,880
XTZ1200E World Traveler '20 € 19,100
XTZ1200 '20 € 14,770
 XTZ1200 World Traveler '20 € 16,730
XTZ700A Tenere '20 € 11,550
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Adventure  
XTZ1200E '19 € 16,580
XTZ1200E World Traveler '19 € 18,270
   
Supersport 2020  
YZF-R1M '20 € 26,570
YZF-R1 '20 € 20,540
YZF-R6R '20 € 14,930
YZF-R3 '20 € 6,850
YZF-R125 ABS '20 € 6,030
YZF-R125 ABS '20 Monster € 6,210
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Supersport  
YZF-R125 ABS '19 MONSTER € 6,040
   
Sport Scooter 2020  
XP560A DX '20 TECHMAX € 14,880
XP560A DX '20 € 13,040
YP400RA '20 € 7,420
YP400RA '20 SP TECH € 7,820
CZD300 '20 XMAX 300 ***
CZD300 '20 XMAX TECH ***
YP125RA X-max '20 € 5,050
YP125RA X-max '20 TECH € 5,430
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Sport Scooter  
XP530A DX '19 Tmax € 13,500
XP530A SX Sport Edition '19 € 13,360
XP530A SX '19 Tmax € 12,390
YP400RA '19 € 7,230
CZD300 '19 XMAX SP IMAX € 6,390
   
Urban Mobility 2020  
LMW150 Tricity ABS '20 € 5,320
LMW125 Tricity '20 € 4,760
LMW125A Tricity ABS '20 € 5,280
G150 ABS N-MAX 150 '20 € 4,400
G125 ABS N-MAX 125 '20 € 4,140
CZD 300 Tricity ***
АКЦИСКИ МОДЕЛИ Urban Mobility  
LMW125 Tricity '17 € 4,440
G125 ABS N-MAX 125 '19 € 3,810
   
50cc 2020  
NS50F Aerox 4T '20 € 3,230
YN50F Neo's 4T '20 € 2,780
   
Off Road 2020  
YZ450F '20 € 10,050
YZ250F '20 € 9,290
YZ250 '20 € 9,030
YZ125LC '20 € 8,170
YZ85LW '20 € 5,450
YZ65 '20 € 5,290
WR250F '20 NH € 10,150
WR450F '20 NH € 10,730
PW50 € 2,350
TTR50E € 2,360
TTR110E € 3,690
TTR125LWE € 4,650
YZ65 '19 AKC € 4,960

Полиња означени со *** (цени во најава)
Модели со NH (без хомологација) 

Цените за моделите на Honda не се обновени за 2020 година.

Овластен увозник за Хонда во Македонија е фирмата Макпетрол.

Салонот на Хонда се наоѓа во Скопје на бул. Илинденска, во близина на СРЦ „Борис Трајковски“. Контакт телефон: 02/ 30 90 707

Модел Цена
CBR1000RR SP 1 22.990 €
CBR1000RR SP 2 24.990 €
CBR600RR 11.990 €
CBR650F ABS 8.690 €
CBR500R ABS 6.990 €
   
CMX500 rebel 6.990 €
   
CB1100CA / NA ABS  12.990 / 13.490 €
NC750SA/ SD 6.990 / 7.990
CB650F / ABS 7.990 
CB500F ABS 6.490
   
CRF 1000 ABS STD / HRC 13.290 / 13.490
CRF 1000 DCT STD / HRC 14.290 / 14.490
VFR1200X Crosstourer (ABS,TC)(DCT) 14.990 / 15.990
VFR800X ABS Crossruner 12.490
NC750XA / XD 7.490 / 8.490
CB500X ABS 6.990
   
GLR125/CB125F 2.790
MSX125 3.590
   
ADV750 Integra (ABS,DCT) 11.490
NC750D Integra (ABS,DCT) 8.790
SH300 ABS 5.590
NSS125 Forza ABS 4.990
SH125 / 150 A 3.590 / 4.090
PCX125 /150 3.290 / 3.390
ANC 125 SH Mode 2.790
NSC 110 - 16’ 2.690
NSC50WHR - 16’ 2.990
NSC50WX Sporty 2.990
   
CRF450R /RX 8.490 / 9.490
CRF250R 7.690
CRF250X 6.990
CRF250L A / RLA DACAR 5.290 / 6.290
CRF150RB 5.590
CRF125F / FB 3.290
CRF110F 2.590
CRF50F 2.390

Цените за моделите на Suzuki за 2020 година.

Овластен увозник за Сузуки во Македонија е фирмата Миркат.

Салонот на Миркат се наоѓа во Скопје на ул. Скупи (до болницата Систина) во Скопје. Контакт телефон: 02 / 3089 089

SCOOTERS  
UK11O L6 2490
UH 200A(ABS) Burghman L7 4990
AN400A (ABS) Burghman L8 8490 
SPORT ADVENTURE TOURER  
DL250A V-STROM L9 MO 5990
DL650 V-STROM L9 8990
DL650A V-STROM L9 XTOURING 9450
DL1000A V-STROM L8 11.990
DL1050A V-STROM MO 12.890
DL1050A V-STROM Xtouring MO 13.990
STREET-SPORT TOURING  
GSX-S 125A (ABS) L8 3990
GSX-S 125A (ABS) Moto GP L8 4490
GSX250RA (ABS) L8 5790
GSX250RAZ (ABS) L8 5990
SV650A (ABS) L9 7290
SV650XA (ABS) L8 7690
GSX-S750A (ABS)L9 9990
GSX-S1000A L8 13.490
GSX-S1000ZA L8 13.790
KATANA GSX-S1000RQ (ABS) MO 13.950 €
SUPER SPORT  
GSX-R 125A (ABS) L8 4790
GSX-R 125XA (ABS) L8 Moto GP 4990
GSX-R1000RA L8  19.890

Цените за моделите на BMW се стари и не се обновени за 2020 година.

Овластен увозник за БМВ во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

S 1000 R 13.600
S 1000 RR 17.490
F 800 R    9.600
F 700 GS 9.600
F 800 GS 11.490
F 800 GS Adv. 12.500
F 800 GT 10.950
R 1200 GS 15.890
R 1200 GS Adv 16.990
R 1200 R 13.800
R 1200 RS 13.990
R 1200 RT 17.890
R nineT    15.300
R nineT Scrambler 13.600
R nineT Pure 12.790
R nineT Racer 13.490
R nineT Urban GS 13.490
S 1000 XR 15.690
K 1600 GT 22.600
K 1600 GTL 24.400
K 1600 GT/GTL Excl. 29.990

Цени за моделите на Kawasaki за 2020 година.

Овластени дилери (продажба и сервис) за Кавасаки во Македонија се фирмите Мото-Пром и Динамикс.

Салонот на Мото-Пром се наоѓа во Гевгелија на ул.7ми Ноември бб. Контакт телефон: 070/218-688.
Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

SUPER SPORT- Hypersport  
Ninja H2R 60.533
Ninja H2 Carbon 35.778
Ninja H2 31.773
   
SUPER SPORT- Track  
Ninja ZX-10R SE 24.779 
Ninja ZX-10RR Performance (2019) 28.063 
Ninja ZX-10RR (2019) 27.126
Ninja ZX-10R KRT Replica 18.998
Ninja ZX-6R 636 KRT Edition 12.926 
Ninja ZX-6R 636 12.587 
   
SUPER SPORT- Ultimate Tourer  
Ninja H2 SX SE +, Tourer 28.058 
Ninja H2 SX SE + 26.879 
Ninja H2 SX SE, Tourer 25.178 
Ninja H2 SX SE 23.999 
Ninja H2 SX Tourer 22.747 
Ninja H2 SX 20.758 
   
SPORT TOURER  
ZZR 1400 Performance Sport 20.993
ZZR 1400 16.804 
   
SUPER SPORT- Street  
Ninja 1000 SX SE Tourer 16.638 
Ninja 1000 SX SE 15.182 
Ninja 1000 SX Tourer 16.427 
Ninja 1000 SX 14.971 
Ninja 650 SE Tourer 9.510 
Ninja 650 SE 8.596 
Ninja 650 Tourer 9.323 
Ninja 650 8.409 
Ninja 400 SE  6.966 
Ninja 125 5.307 
   
SUPER NAKED  
Z H2 SE 19.515 
Z H2 18.874 
Z 1000 R Edition 14.583 
Z 1000 13.300 
Z 900 Performance 11.353 
Z 900 10.049 
Z 900 70 kW Performance 11.010 
Z 900 70 kW 9.748 
Z 650 SE Tourer 8.588 
Z 650 SE 7.649 
Z 650 Tourer 8.413 
Z 650 7.527 
Z 400 6.488 
Z 125 SE 5.084 
Z 125 4.977 
   
MODERN CLASSIC  
Z 900RS Cafe 13.139 
Z 900RS 12.550 
W 800 Cafe 11.286 
W 800 10.698 
W 800 Street 10.488 
   
URBAN CRUISER  
Vulcan S SE, Tourer 10.320 
Vulcan S SE, Performance 9.934 
Vulcan S SE 8.836 
Vulcan S, Tourer 9.999 
Vulcan S, Performance 9.617 
Vulcan S 8.519 
   
ADVENTURE TOURER  
Versys 1000 SE, Grand Tourer 19.658 
Versys 1000 SE, Tourer + 18.947 
Versys 1000 SE, Tourer 18.498 
Versys 1000 SE 17.504 
Versys 1000 Grand Tourer 16.160 
Versys 1000 Tourer + 15.449 
Versys 1000 Tourer 15.000 
Versys 1000 13.886 
Versys 650 SE, Grand Tourer 10.990 
Versys 650 SE, Tourer + 10.250 
Versys 650 SE, Tourer 9.897 
Versys 650 SE 8.797 
Versys 650 Grand Tourer 10.785 
Versys 650 Tourer + 9.990 
Versys 650 Tourer 9.640 
Versys 650 8.497 
Versys-X 300 Adventure 7.524 
Versys-X 300 Urban 7.025 
Versys-X 300 6.472 
   
ENDURO  
KLX 450R 8.542 
KL-KX 450 11.304 
KL-KX 250 10.422 
KLX 230 4.851 
KLX 110 3.181 
   
SCOOTER  
J 300 SE 6.287 
J 125 SE 5.392 
   
MOTO CROSS  
KX 450 9.444 
KX 250 8.520 
KX 85II 5.063 
KX 85 4.805 
KX 65 3.878 

Цените за моделите на Ducati се стари и не се обновени за 2020 година.

Овластен увозник за Дукати во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

Multistrada 950 crvena-bela 13.890
Multistrada 950 crvena-bela Touring Pack 14.390
Multistrada 1200  17.490
Multistrada 1200 Touring Pack 18.600
Multistrada 1200 "S" crvena ili bela 19.950
Multistrada 1200 "S" D-air 20.490
Multistrada 1200 "S" Pikes Peak 23.990
Multistrada 1200 Enduro crvena-maslinesta 21.000
Multistrada 1200 Enduro Touring Pack 22.500
Hypermotard 939 crvena ili bela 12.190
Hypermotard 939 "SP" 15.750
Monster 797 crvena, bela, crna 8.950
Monster 797 +Plus ,crvena, bela, crna 9.290
Monster 821 crvena-siva 10.990
Monster 821 stripe 11.490
Monster 1200 13.990
Monster 1200 "S" 16.790
Monster 1200 "R" 18.690
 Panigale 959 crven ili bel 16.890
Panigale 1299 21.500
Panigale 1299 "S" 25.990
Panigale 1299 "R" 32.990
Panigale 1299 Superleggera 79.990
Supersport 939 12.990
Supersport 939 "S" 14.890
Diavel Dark  18.590
Diavel Carbon 22.190
Divel Diesel 23.590
X-Diavel 20.290
X-Diavel "S" 22.290
Scrambler Sixty two -400cc 7.700
Scrambler Icon 8.800
Scrambler -Enduro,Classic,Ful throttle 10.190
Scrambler Desert Sled 11.100
Scrambler Flat track 11.000
Scrambler Caffe Racer 11.490

Цените за моделите на Piaggio се стари и не се обновени за 2020 година.

Овластен увозник за Пијаџо во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

Zip 50 4T 1.760
New Fly 50 4T 2V 2.190
Liberty 50 4T-3V Euro3 2.390
Liberty 50 4T-3V  S Euro3 2.390
NRG 50 Power DD 1.990
Typhoon 50 2T 1.990
New Fly 125 3V DT E4 2.690
Liberty 125 3V ABS E4 2.850
Liberty 125 3V ABS S E4 2.850
Medley 125 3V ABS E4 3.590
Medley 125 3V S ABS E4 3.590
Liberty 150 3V ABS E4 2.850
Liberty 150 3V S E4 2.850
Medley 150 3V ABS E4 3.590
Medley 150 3V S ABS E4 3.590
Beverly 300 ie S ABS E4 4.890
Beverly 300 ie ABS E4 4.890
Beverly 300 ie ABS E4 POLICE 4.990
MP3 300 LT Business ABS E4 7.890
MP3 300 LT Sport ABS E4 7.890
Beverly 350 ABS/ASR Sport Touring E4 5.890
MP3 500 LT Business ABS E4 9.890
MP3 500 LT Sport ABS E4 9.890

Цените за моделите на Vespa не се обновени за 2017 година.

Овластен увозник за Веспа во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

Vespa Primavera 50 4T 4V 2.890
Vespa Primavera 50 4T 4V Touring 3.090
Vespa Primavera 50 4T 4V E4 2.890
Vespa Primavera 50 4T 4V Touring E4 3.090
Vespa Sprint 50 4T 4V 2.990
Vespa Sprint 50 4T 2V Sport 3.090
Vespa Primavera 125 3V ABS E4 3.990
Vespa Primavera Touring 125 3V ABS E4 4.190
Vespa Sprint 125 3V ABS E4 4.250
Vespa Sprint 125 3V ABS Sport E4 4.350
Vespa GTS 125 ABS E4 4.790
Vespa GTS Touring 125 ABS E4 4.990
Vespa GTS Super 125 ABS E4 4.890
Vespa GTS Super Sport 125 ABS E4 4.990
Vespa 946 125 RED 9.990
Vespa Primavera 150 3V ABS E4 4.090
Vespa Primavera Touring 150 3V ABS E4 4.290
Vespa Sprint 150 3V ABS Sport E4 4.450
Vespa GTS 150 ABS E4 4.890
Vespa GTS Super 150 ABS E4 4.990
Vespa GTS 300 ABS E4 5.350
Vespa GTS Touring 300 ABS E4 5.690
Vespa GTS Super 300 ABS E4 5.490
Vespa GTS Super Sport 300 ABS E4 5.690

Цените за моделите на Aprilia се стари и не се обновени за 2020 година.

Овластен увозник за Априлија во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

RX 50 2.890
SX 50 2.790
SR-MAX-300cc 4.690
RS4 50 3.490
RS4 50 Replica 3.590
RS4 125 4T E4 3.990
RS4 125 4T Replica MY '17 E4 3.990
Tuono 125 4T E4 3.990
Dorsoduro 900 ABS E4 9.190
Shiver 900 ABS E4 8.390
RSV4 RR E4 17.990
RSV4 RF E4 19.990
Tuono V4 R 1100 E4 13.990
Tuono V4 1100 Factory E4 15.590
SR Street 1.990
SR 50 R Carb 1.990
SR Motard 50 2T 1.990

Цените за моделите на Moto Guzzi се стари и не се обновени за 2020 година.

Овластен увозник за Мото Гуци во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

V7 III Stone ABS E4 7.990
V7 III Special ABS E4 8.490
V7 III Racer ABS MY '17 E4 10.890
V7 III Anniversary ABS E4 10.890
V9 Roamer E4 9.990
V9 Bobber E4 9.990
California 1400 Touring ABS E4 18.980
Audace E4 16.590
Audace Carbon E4 16.990
Eldorado E4 17.990
MGX 21 Flying Fortress E4 22.990

Цените за моделите на Gilera не се обновени за 2020 година.

Овластен увозник за Џилера во Македонија е фирмата Динамикс.

Салонот на Динамикс се наоѓа во Скопје на бул.Рузвелтова, спроти домот Здравко Цветковски. Контакт телефон: 02 3079-304

Runner SP 50 2T 1.990

 

Back To Top